skip to Main Content

PETER AAGAARD

Hvis i besøger Jakob heros på min stand vil i få chancen for at få et indblik i multikunstneren EILIF MØLLERS store alsidige dekorative univers og erhverve bogen om hans liv og virke til MESSEPRIS 250kr(350kr)
Der har været stor interesse for bogen siden dens udgivelse, således er den af finde bl.a. på Lousiana, Clay keramikmuseet , Kunsten i Ålborg, Kolding museum, Kolding designskole, Ny Carlsberg Glyptoteket, Design museet i Kbh., Skovgaardsmuseet i Viborg og på 24 store biblioteker rundt i landet.

PROFIL

Mit navn er Peter Findahl Aagaard, jeg er pensioneret mat./idr.7sløjdlærer med mange kreative og sportlige interesser og hobbies.
Gennem hele livet har jeg lagt vægt på, at en kobling af kunst og hverdagslivet var vigtig; troet på at kunst, skønhed og kvalitet rummer styrken til at forandre og forbedre livet.
Jeg har i den forbindelse udført et kæmpe researcharbejde med denne bog om EILIF MØLLERS spændende liv og virke.
Jeg har derigennem fået yderligere mod på selv at arbejde med keramikken og udforske kunsterne mangeartede sider.

UDGIVELSER

EILIF MØLLER- MIT DEKORATIVE UNIVERS – Skønvirke Danmark 1900-30. Forlag:  Findahls Forlag. Udgivelses år:  1/4- 2021
EILIF MØLLER- MY WORLD OF ART- Art nouveau Denmark 1900-30. Forlag:  Findahls Forlag. Udgivelses år:  25/10- 2021

LÆS MERE

Spændende illustrativ bog om keramikfabrikken Møller og Bøgelys kunstneriske leder EILIF MØLLER, der og så havde en terrakotta-fabrik i München og i Wien. Bogen beskriver hans alsidige liv og virke rundt om i Danmark og i udlandet i Skønvirkeperioden fra ca. 1900-30. Han havde både som billedhugger, stukkatør, dekorationsmaler og keramiker et udsædvanligt dekorativt talent, der kom til udtryk i de mange spændende arbejdsopgaver, han udførte for nogle af de mest kendte arkitekter . Han arbejdede med og udstillede keramik, dekorerede lamper, møbler, vægge, lofter, ovne, karminovnsskærme, og lavede stuk-arbejde, alt kreativt med inspiration hentet fra den orientalske/organiske verden. Kirker, skoler, private villaer, restauranter, biografer, togstationer, museer, spejderhytter og hospitaler var hans arbejdsplads, hvor han kreerede dekorativ unik kunst. Bogen er på 346 sider og indeholder unikke  illustrationer, af hans dekorationer,  billeder af keramiske værker, stuk og meget mere.
I kan læse om og se billeder fra bogen på mit forlags hjemmeside:  www.findahlsforlag.dk  og instagram : Findahls forlag
Back To Top