skip to Main Content

KIRSTEN STUBBE-TEGLBJÆRG

Kom og sig hej til mig og mine kolleger, journalisterne Preben Lund og Henriette Holst. Vi har hver for sig og sammen skrevet en række bøger inden for en flere genrer.

PROFIL

Journalist med en baggrund på flere aviser og kommunikationsafdelinger – senest mere end 30 år i DR.

Har sammen med min kollega Preben Lund skrevet tre bøger indenfor true crime-genren:
”Fup, svindel og fifleri” – om forsikringssvindel, 2020
”Vejen til vrede” – om vejvrede og vanvidskørsel, 2020
”Over alle grænser” – om moderne smugleri, 2021

Efter mange år med fuldtidsarbejde og faste rammer har det været en helt ny berigende oplevelse og udfordring at researche og skrive bøger – så det bliver jeg ved med. Læs mere på min hjemmeside

Senest har jeg i efteråret 2023 udgivet ”Cigaretter, whisky, penge og piger”, der fortæller den spektakulære historie om nogle af de speedbådssmuglere som i 1960’erne og 70’erne forsynede danskerne med billige smøger, som de hentede i Østtyskland. En byttehandel der blandt andet indeholdt udveksling af informationer om de danske havne- og kystforhold, som østblokken kunne udnytte i deres invasionsplaner mod Danmark.

Alexander Blask, Bent Ricardo Madsen, Volvorøveren / Matti Markanen, Rødspætten / Thorkild Therkelsen og de andre smuglere kom fra yderst beskedne kår, men levede som smuglere i overhalingsbanen – og kom til at betale en barsk pris for deres livsstil.

Alle fire bøger er udgivet gennem Forlaget Frydenlund / Kriminalforlaget

UDGIVELSER

”Fup, svindel og fifleri”, 2020
”Vejen til vrede”, 2020
”Over alle grænser”, 2021
”Cigaretter, whisky, penge og piger”, 2022

LÆS MERE

Back To Top