Cecilie Overbye

Hvad ville du gøre, hvis du ikke kunne sove? Hvad gør man, når livet pludselig vender alt på hovedet? Kan man skabe sig selv efter at være blevet knust og blive både verdensmester og forfatter? Spørger du Cecilie, så kan man meget mere end det…. Med afsæt i sit eget vanvittige liv skriver Cecilie sig ind under huden og stiller undervejs eksistentielle spørgsmål.
Om forfatteren

(Fra Hørsholm)

 

”I mit forfatterskab har jeg kredset om det at finde sig selv i en verden, der har kastet én omkuld. Det er også det romanen Jens Petersens forlængede forår handler om.”

 

”For mit eget vedkommende var jeg bare 19 år, da livet kastede mig omkuld. Jeg blev ramt af en akut psykose ude i Nepal, udløst af malariemedicinet Lariam. Psykosen og den PTSD, der fulgte i kølvandet forblev ubehandlet de næste 25 år. Det blev mit livs dogme. Jeg har måtte genopfinde mig selv fra et sted, hvor jeg kun i ført et håndklæde, i et paranoidt mareridt knap kunne huske mit eget navn.”

 

I 2014 stoppede jeg som tandlæge. Det åbnede mulighed for at dyrke konkurrencesport på et højt plan. Det lykkedes mig at blive både verdensmester i Crosstriatlon og to gange europamester i sin aldersgruppe. Samtidig gav det plads til en fordybelse, der nu har kastet tre bøger af sig, og mere på vej.

 

Udgivelser

Sikkert ud af stress, 2013

Indefra, 2015, Biografi. Om alt det der går galt i Nepal i 1992, og de spor det sætter på et helt liv. Om kronisk søvnløshed og et verdensmesterskab. Om at kæmpe for sin identitet.

Jens Petersens forlængede forår, 2020 : Efter sin kones død bliver den aldrende Jens ved med at høre hendes kommenterende og kritiserende stemme i sit hoved. Ikke engang sin morgenerektion kan han have i fred. Da Jens ved en misforståelse kommer i antidepressiv behandling og efterfølgende finder sin kones dagbog, må han indse, at hele deres lange ægteskab bygger på løgne, og at han undervejs har mistet sig selv. Nu starter hans kamp for at blive fri for Maries stemme og for at løse de spørgsmål, der er opstået. Hvem er far til Jakob, og hvem er han selv?

 

Følg forfatteren