Kat Lassen

Hej, jeg hedder Kat. Hvis du/I kommer forbi og siger hej til mig, så kan jeg fortælle lidt om, hvordan det er at lave børnebøger og hvor jeg får min inspiration fra. Jeg kan også fortælle om mit fantastiske samarbejde med min bedste og mest generte makker illustrator og tegner Anita Sølver. Anita har desuden lovet mig at give mig en masse farvelægningstegninger med til jer fra vores fælles bog, Ellebæt. I kan selvfølgelig også købe nogle af mine bøger, hvis I bliver fristet til det. Måneskinsbanden år 12+ - Gitze og Mads år 10+ eller den helt nytrykte Ellebæt – Jagten på den stjålne skat år 5+. Da jeg også er kunstner, tager jeg selvfølgelig nogle af mine skulpturer med. Skulpturerne er nemlig en stor inspiration for mit forfatterskab. Min kunstner og forfattersjæl går ofte hånd i hånd.
Om forfatteren

(Fra Næstved)

 

Kat Lassen (f. 1976) har to børn, bosat på Sydsjælland, Næstved, er børnebogsforfatter og kunstner. Hun debuterede i 2013 med det todelte fantasyeventyr ’Livets Port’. Siden hun debuterede, har hun bevæget sig lidt rundt i forskellige genrer for at finpudse og afprøve sit forfatterskab og evner inden for skrivefagets mangfoldighed.

 

Kat har desuden spillet teater i mange år og har gået på Fortællerskolen (Besttellers) i Kbh. Sin teatererfaring samt undervisningen fra Besttellers bruger hun flittigt i sit hverv, som forfatter, i form af medrivende og levende foredrag, når hun tager ud på bogmesser eller skoler.

Grundet hendes evne til at mestre betoning har hun også indlæst to af sine egne bøger til lyd for Forlaget Petunia.

Kat burde have styr på børn og teenagers tankegang, da hun ud over sit forfattervirke har arbejdet med børn i over 20 år i forskellige aldersgrupper. Pt. er hun børnehaveklasseleder på en lille skole lige udenfor Næstved. Derfor er Kat også stadig i kontakt med masser af børn og bruger dem ofte, som første betalæsere på sine tekster. Som hun selv udtrykker det:

”Det er børnene, jeg skriver til, så hvorfor ikke bruge dem som førstedommere på mine tekster. Det er jo deres opmærksomhed, jeg skal indfange.”

 

Udgivelser

Livets Port del 1 + 2 (2013) Fantasy/romaner – Skriveforlaget.

Jørgen (2015) Kortprosa – StORDstrømmens Antologi 2015

Jinn (2017) Dark fantasy/novelle – bestilt af radioteatret.dk 2017 til brug for audiowalk.

Måneskinsbanden (2018) børne/ungekrimi – Forlaget Calibat

Ellebæt – Jagtens på feernes skat (2019) Børnebog – Forlaget Calibat

Gitze og Mads (2020) Kærlighed/humor – Forlaget Petunia

Ellebæt – Jagten på den stjålne skat (2021 – genudgivelse) m. illustrator Anita Sølver. Børnebog – Forlaget Krabat

Glemslens sø (2021) Folklore/novellebidrag til antologi – Forlaget Krabat

Ellebæt – Kampen om trylleplasteret (2022) m. illustrator Anita Sølver. Børnebog – Forlaget Krabat.

 

Følg forfatteren