skip to Main Content

MARTIN DAVIDSEN

PROFIL

Martin Davidsen fortæller krimier fra 1500-tallets Helsingør med finurlig humor
Det er ikke blot en kærlighedserklæring til Helsingørs enestående historie i 1500-tallet.

Forfatteren Martin Davidsens bogbinder-serie, der indtil videre består af Døden på den gustengule hest og Dragen med de syv hoveder og ti horn, er først og fremmest en skildring af livsvilkårene for helt almindelige mennesker i brydningsårene omkring reformationen i 1536. Med den ærekære og nysgerrige Laurits Bogbinder som hovedperson fortæller Martin Davidsen med humor og stor finurlighed i de to første bind af bogbinderserien om småfolk
og godtfolks liv i en tid, hvor tro og overtro florerer side om side, og hvor ære er afgørende for det enkelte menneskes skæbne. Lige som i sine første romaner om kaptajn Tobias Rens fra 1600-tallet fletter han i bogbinderserien historiske begivenheder og personligheder ind i en fiktiv krimifortælling og handling. Scenerne i de to romaner, der har en afsluttet historie og kan læses uafhængigt af hinanden, er sat i året 1535. På Krogen sidder lejesoldater fra Lybæk tungt og vogter skibsfarten på Øresund, og samtidig rykker kampene om kronen og den sande tro ude i landet tættere og tættere på sundbyen. Midt i lejesoldaternes overgreb og usikkerheden om fremtiden forsøger byens borgere desperate at bevare en vis form for normalitet med hvad vi i dag vil kalde spøjse fester og traditioner. Det gælder også for Laurits Bogbinder, som lever et tilfreds og godt liv som højt respekteret bogbinder og ærlig mand i Helsingør. En dag kort før fasten forstyrres hans gode liv imidlertid. Laurits får ansvaret for enken Lilje og hendes to børn – og endnu værre i Døden på den gustengule hest: et vigtigt bogbinderarbejde for karmeliterklostret forsvinder ud af det blå fra hans værksted. Ivrig efter at opretholde sit gode ry og få sit uforstyrrede liv tilbage går han på jagt efter de forsvundne papirer og sandheden om enkens mands død.

Andet bind i serien, Dragen med de syv hoveder og ti horn, følger op, hvor den første roman slap.
Da en spansk karavel løber på grund ud for Helsingør, udbryder der panik. Angste for djævelsk pestilens og andre mørke gerninger bliver det atter engang Laurits Bogbinders opgave at finde frem til sandheden og skaffe ro i byen. En sandhed, der endnu engang bringer både hans liv, ry og ære i fare. Martin Davidsen har som i sine tidligere romaner om kaptajn Tobias Rens fra 1600-tallet i sin nye serie valgt at skrive om en brydningstid i Danmarkshistorien. Først og fremmest har han dog valgt at skrive om en mand og hans udvikling i en turbulent tid.

UDGIVELSER

Martin Davidsen (1968) debuterede i 2017 med første bind i den historiske thriller-serie om kaptajn Tobias Rens. Serien består af Løftet, Kongens Brev og Skyggernes Fyrste.

Døden på den gustengule hest udkom i efteråret 2021 og Dragen med de syv hoveder og ti horn i marts i år.

LÆS MERE

www.martindavidsen.dk

Back To Top